fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenVliegvelden

Eindhoven Airport sluit in voorjaar 2016 twee weken

In het voorjaar van 2016 zal Eindhoven Airport meer dan twee weken lang gesloten zijn. Het gaat om de periode 29 mei tot en met 15 juni: dit zijn in totaal 18 dagen. De enige landingsbaan van het vliegveld zal dan onderhouden worden.

Asfalt en ander onderhoud

Defensie is eigenaar van Eindhoven Airport. Ze zullen het vliegveld in het voorjaar van 2016 onder handen nemen. De landingsbaan zal een nieuwe toplaag asfalt krijgen. Dit is voor het laatst in 2004 gebeurd. Het is de enige landingsbaan van het vliegveld, waardoor de luchthaven dus zal sluiten. Het gaat niet alleen om het vervangen van het asfalt, ook zullen de lampen vervangen worden door LED-verlichting, zal er kilometers verlichtingskabel worden gelegd en gaan er twee bunkers tegen de vlakte. Het zou kunnen dat er nog niet geëxplodeerde bommen uit de tweede wereldoorlog naar boven komen, zo schreef Defensie begin dit jaar in de aanbesteding van het project, dat zo’n 10,7 miljoen euro moet gaan kosten.

Op Eindhoven Airport vliegen op dit moment zeven vliegtuigmaatschappijen. Het gaat onder andere om Ryanair, Transavia, Wizz Air. De vluchten zullen tijdelijk naar andere luchthavens verplaatst moeten worden. Voor deze vliegtuigmaatschappijen zal het niet ideaal zijn. Transavia heeft al naar buiten gebracht dat het alle begrip heeft voor het onderhoud, de dochter van Air France-KLM ziet het als een noodzakelijk kwaad. Voor de omwonenden betekent het twee weken rust.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button