fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Week staking bij Lufthansa vanaf vrijdag

Vanaf vandaag gaat een deel van de flight attendants staken bij Lufthansa. Er is een staking van een week aangekondigd.

De staking begint om twee uur ‘s middags en duurt tot 23:00 uur. Het gaat alleen om vluchten van Lufthansa zelf, alle dochterondernemingen hebben geen last van de staking. vliegend personeel op A320 family en B737’s leggen het werk neer. Lufthansa schrapt 290 vluchten waardoor 37.500 passagiers gedupeerd zijn. De meeste vluchten zijn short-haul, maar er zijn ook 15 long-haul vluchten geschrapt.

Zaterdag zal vooral Frankfurt worden getroffen. München is pas vanaf maandag aan de beurt, vanwege de schoolvakantie in die regio die zondag afgelopen is.

Het is vakbond UFO die de staking heeft aangekondigd. Het geschil zit in de pensioenplannen die Lufthansa wil versoberen. UFO gaf de maatschappij een deadline van vijf uur gistermiddag om in te gaan op een serie plannen van de bond. De onderhandelingen zijn al twee jaar gaande. Lufthansa wil bezuinigen om de concurrentie aan te kunnen.

Het is de dertiende staking in anderhalf jaar. Het waren vooral de piloten die de meeste stakingen hebben geïnitieerd.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button