fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

“Grote deals Dubai Airshow onwaarschijnlijk”

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het bestellingenfestijn van Dubai Airshow 2013 herhaald wordt. Dat denkt Flightglobal.

Twee jaar geleden bestelden de Gulf-3 samen ruim 450 toestellen in een mix van B777X, B787, A380, A350 en A320. Emirates bestelt meestal wel toestellen op de airshow, maar de show zou dit jaar weleens te vroeg kunnen komen, volgens Flightglobal. De CEO van Emirates denkt niet dat Airbus al met de A380neo komt. Dit is het toestel dat Emirates wil hebben. De A380ceo zal niet besteld worden. Ook de keuze tussen de A350-900 en B787-10 zal niet gemaakt worden. Dat is iets voor volgend jaar, aldus CEO Clark.

Qatar baas Al-Baker zegt geen bestellingen te zullen plaatsen op de airshow. Hij verwacht dat DAS15 rustig zal zijn in vergelijking met voorgaande jaren. Etihad was op de vorige editie goed voor 56 Boeing wide-body’s, 51 Airbus wide-body’s en 36 Airbus narrow-body’s. Dit jaar zullen er geen bestellingen volgen, aldus Etihad. “We have the orderbook of ­aircraft that we need and over that period of time we have the capability to feed those aircraft not only into Alitalia, but into Air Berlin and Air Serbia.”

De uitzondering zou Saudia weleens kunnen zijn. Deze maatschappij heeft al eerder gezegd de vloot flink uit te willen breiden. Ook worden vervangers voor vier B747’s gezocht, de A380 krijgt mogelijk weer een klant na lange tijd alleen maar annuleringen te hebben bijgeschreven.

Dubai Airshow

Alles over de Dubai Airshow in ons dossier.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button