fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

A380neo plannen “Ready to go”

Emirates Airline CEO Tim clark zegt dat de plannen voor de A380neo “ready to go” zijn. Er moeten nog enkele commerciële aspecten afgerond worden en dan kan het toestel gelanceerd worden. Dat meldt CNBC.

De Emirates CEO zegt samen te werken met Airbus in een poging de A380 te verbeteren. Er ligt een concept op de tekentafel en ze zijn ‘klaar om te lanceren’. “They’ve just got to get the commercial aspects of it done.”

Clark bevestigt dat van de laatste bestelling van A380’s hij er 25 om kan zetten naar A380neo’s mochten die op de markt komen. In totaal werden er op de Dubai Airshow 50 besteld. De maatschappij heeft uiteindelijk 140 van de superjumbo’s in de vloot. Emirates voert al langer druk uit op Airbus om een neo te gaan bouwen. Het liefst zijn die vanaf 2020 beschikbaar, zegt Clark. Dan lopen namelijk de eerste leasecontracten van de oudste A380’s af.

In 2016 zal Emirates 21 A380’s ontvangen van Airbus. Voor 2017 zijn de aantallen nog niet duidelijk. Mogelijk neemt de maatschappij productiespots over van leasebedrijf Amadeo, die 20 bestelling heeft maar ze niet bij maatschappijen weet te plaatsen. Emirates is overigens ook afhankelijk van Dubai Airport. Heel veel extra toestellen kan het vliegveld momenteel niet aan. Er wordt hard gewerkt aan extra ruimte.

Dubai Airshow

Alles over de Dubai Airshow in ons dossier.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button