fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpen

Jet Airways bestelt 75 B737 MAX

De Indiase carrier Jet Airways bestelt bij Boeing 75 exemplaren van de 737 MAX 8. Dit heeft de maatschappij bekend gemaakt tijdens de Dubai Airshow.

Volgens ATW Online stond de order al ingeboekt voor een ‘onbekende klant’, dat blijkt nu Jet Airways te zijn. Onderdeel van de deal is een conversie van 25 737-800’s naar de MAX versie. Ook neemt de maatschappij een optie op vijftig extra toestellen.

Wanneer de toestellen geleverd gaan worden is nog niet duidelijk; Jet Airways moet eerst de financiën op orde krijgen. “We moeten nog steeds iets verbeteren”, aldus CEO Naresh Goyal. Hij sprak verder de verwachting uit dat de binnenlandse markt in India de komende jaren met vijftien tot twintig procent groeit.

Motoren
Ook voor motorenfabrikant CFM is de order goed nieuws. De fabrikant uit Cincinnati is de enige die motoren voor de 737 MAX levert. Boeing heeft dit jaar al 334 orders voor het toestel bijgeschreven in het orderboek.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button