fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Qatar Airways wil aandelen Indigo en Royal Air Maroc kopen

Qatar Airways zou verregaande interesse hebben in een belang in de Indiase low-cost carrier Indigo. De golfmaatschappij zou maximaal 49 procent van de aandelen willen kopen. Ook aandelen in Royal Air Maroc staan op het verlanglijstje. Dit meldt Bloomberg.

De Qatarese maatschappij wilde eerder rechtstreeks investeren in Indigo, maar de Indiase overheid legde beperkingen op, tot frustratie van Qatar-CEO Akbar Al Baker. “Het is gek dat we meer moeten betalen voor de aandelen na de beursgang. Wat is het verschil?” zegt hij op de Dubai Airshow. De Indiase carrier gaat naar de beurs in de hoop meer geld op te halen voor investeringen.
Als het mogelijk wordt om 49 procent van de aandelen te kopen, doet Qatar dat volgens Al Baker. Bloomberg schat de kosten voor de aandelen op z’n twee miljard Amerikaanse dollar. Al Baker wil met de investeringen de eigen zichtbaarheid op de Indiase markt vergroten.

IAG
Hij wil ook zijn aandelen in de IAG-holding vergroten. Op dit moment bezit de carrier tien procent van de aandelen van het moederbedrijf van onder andere Iberia en BA. Wanneer dat moet gebeuren is nog niet duidelijk, Al Baker neemt er naar eigen zeggen de tijd voor. Maatschappijen van buiten de EU mogen door regels uit Brussel maximaal 49 procent van de aandelen in een Europese maatschappij bezitten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Etihad, Alitalia en Airberlin. De golfmaatschappij uit Abu Dhabi heeft belangen van 49 procent in beide carriers.

Royal Air Maroc
Qatar kijkt ondertussen ook naar aandelen in Royal Air Maroc. Beide maatschappijen hebben al een codeshare-overeenkomst. Volgens Bloomberg wil Qatar de Marokkaanse carrier ook lid maken van de Oneworld alliantie.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button