AirlinesNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Nordic Aviation Group vervangt Estonian op Schiphol

Nordic Aviation Group neemt de plaats in van het failliete Estonian Air. De maatschappij begint met acht routes vanuit Estland, waaronder naar Schiphol.

Estonian ging zaterdag failliet nadat de Europese Commissie staatssteun terugeiste. Dat kon niet betaald worden, dus vroeg de maatschappij een faillissement aan.
Nog diezelfde dag werd Nordic Aviation Group opgericht. De maatschappij voert vluchten uit onder een JP-vluchtcode, die is afkomstig uit een codeshare-overeenkomst met Adria Airways.

De carrier neemt acht routes uit vanuit de Estlandse hoofdstad Tallinn over van Estonian. De bestemmingen zijn Amsterdam, Brussel, Kopenhagen, Oslo, Kiev, Trondheim, Stockholm en Vilnius.

Inhuur
Nordic Aviation is een Ests staatsbedrijf en hield zich tot zaterdag bezig met het boeken van vluchten. Het bedrijf heeft geen eigen vliegtuigen en vliegend personeel. Zij worden ingehuurd van BMI, Carpatair, NextJet en Trade Air. Adria Airways zorgt voor de licenties en ticketverkoop.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close