fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

VietJet bestelt dertig extra A321’s

De Vietnamese maatschappij VietJet heeft tijdens de Dubai Airshow een order getekend voor dertig A321’s. Dit maakten de maatschappij en Airbus gezamenlijk bekend.

VietJet heeft bij Airbus al een order staan voor 69 toestellen. Daar komen nu negen A321ceo’s en 21 ‘neo’s’ bij. Verdere details , bijvoorbeeld over welke motoren de maatschappij kiest, zijn nog niet duidelijk.

De Vietnamese maatschappij, die in 2011 voor het eerst vloog, heeft een vloot van 29 toestellen uit de ‘A320-family’, waaronder drie A321’s. Tijdens de afgelopen Paris Airshow bestelde de maatschappij al zes extra A321’s. De carrier vliegt vooral binnenlandse vluchten in Vietnam en profileert zich als een ‘dynamische en innovatieve’ airliner.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button