NieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Mitsubishi’s MRJ rondt testvlucht succesvol af

De Mitsubishi Regional Jet (MRJ) heeft de eerste testvlucht succesvol afgerond. Het testtoestel steeg gisteravond op in het Japanse Nagoya voor een testvlucht van negentig minuten. Volgens Flightglobal verliep die veel beter dan verwacht.

Testpiloot Yoshiyuki Yasumura omschreef de vlucht als “duidelijk comfortabel, het toestel presteert veel beter dan verwacht”. De MRJ, die plaats biedt aan 92 passagiers, haalde bij de testvlucht een snelheid van 150 knopen (278 kilometer per uur) en klom naar een hoogte van 15.000ft.

In het tweede kwartaal van 2016 moeten testvluchten in de VS gaan plaatsvinden, laat Mitsubishi weten in een verklaring. Voor alle testvluchten gebruikt het bedrijf zeven toestellen; vijf voor de vliegende testen, twee vliegtuigen voeren de grondtesten uit. “We doen er alles aan om het typecertificaat binnen te halen en om het toestel in 2017 op de markt te hebben”, zegt Hiromichi Morimoto, president van Mitsubishi.

Voor de MRJ zijn inmiddels 223 orders geplaatst, daarnaast zijn er 184 opties genomen. Het toestel had in 2012 de eerste vlucht al moeten maken, maar dat werd uitgesteld door problemen. Mitsubishi heeft een timelapse vrijgegeven van de assemblage van één van de  testtoestellen.

(c) Mitsubishi
(c) Mitsubishi

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close