fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegvelden

Mogelijk nationale basis voor drones op vliegveld Twente

Er zijn nieuwe plannen voor het voormalige vliegveld Twente. Het Enschedese ‘Twente Safety en Security’ spreekt met zeven bedrijven om zich te vestigen op het terrein. Twente Safety en Security vormt een samenwerkingsverband tussen Twentse bedrijven, onderwijs en de overheid. De bedrijven waarmee gesproken wordt, houden zich bezig met drones.

De ambitie is om op het voormalige vliegveld een ontwikkel-, opleiding- en testcentrum voor drones te vestigen. Onder andere Solutions Underground, een bedrijf dat met een radarsysteem drones kan onderscheppen, toont interesse om zich te vestigen op de luchthaven. Doordat steeds meer particulieren een drone in het bezit krijgen ontstaan steeds vaker gevaarlijke situaties op vliegvelden. Zo kan er bijvoorbeeld gespioneerd worden en kan een terrorist een bom vanuit een drone laten vallen.

Het bedrijf heeft een radarsysteem waarmee een drone kan worden gedetecteerd om vervolgens met een speciale camera de lading te onderzoeken. Indien noodzakelijk kan de besturing van de drone door een operator worden overgenomen en kan de drone aan de grond gezet worden.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button