fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Examens: Zuid-Korea legt vliegverkeer stil

Het vliegverkeer in Zuid-Korea wordt vandaag een tijdje stilgelegd. Op diverse luchthavens worden gedurende veertig minuten geen start- en/of landingsklaringen gegeven. Dit gebeurt zodat studenten zich beter kunnen concentreren op hun examens.

Het ‘College Scholastic Ability’ examen wordt in Korea gezien als een belangrijk examen dat voor studenten bepaalt naar welke universiteit zij gaan. Om de deelnemers zo min mogelijk te storen bij het luisteronderdeel voor Engels wordt de luchtvaart ingeperkt. De totale toets duurt acht uur.

Het ministerie van transport legt alle vliegvelden tussen 13:00 uur en 13:40 uur stil. Dit gebeurt om te voorkomen dat studenten afgeleid worden “tijdens het cruciale examen”, laat het ministerie in een verklaring weten.

Vliegtuigen die willen landen moeten in een holding pattern blijven op minimaal 10.000 ft en drie kilometer afstand van elke luchthaven. Ongeveer zeventig vluchten vinden op een ander tijdstip plaats. Een handvol vluchten wordt geannuleerd door het tijdelijke vliegverbod.

 

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button