fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Groot onderhoud voor Buitenveldertbaan in 2016

Schiphol voert in 2016 groot onderhoud uit aan de Buitenveldertbaan. Dit gebeurt tussen 7 maart en 24 april. Tijdens het onderhoud wordt onder andere het dak van de Schipholtunnel versterkt.

Het onderhoud aan de Buitenveldertbaan (09-27) is groot onderhoud, dat vindt om de paar jaar plaats. De normale onderhoudsbeurt gebeurt ieder jaar. De baan is dan ongeveer een week gesloten. De Buitenveldertbaan is volgend jaar zeven weken dicht, maar bewonersaanspreekpunt BAS waarschuwt al wel dat de werkzaamheden kunnen uitlopen tot 1 mei.

Het dak van de Schipholtunnel wordt verstevigd zodat de zwaarste toestellen op Schiphol, de A380 en de B747-8 ook vanaf de Buitenveldertbaan kunnen opstijgen. Nu kan dat nog niet, waardoor de toestellen van een andere baan moeten vertrekken. Ook de Oostbaan (04-22) krijgt een grote onderhoudsbeurt; die baan is vanaf begin september vijf weken dicht.

Regulier onderhoud
Naast het groot onderhoud vindt er ook gewoon regulier onderhoud plaats aan alle andere banen. Iedere baan is een kleine week afgesloten. Tijdens dit onderhoud wordt de belijning opnieuw aangebracht, wordt de baanverlichting schoongemaakt en wordt het gras rond de baan gemaaid.

Planning
Het onderhoudsseizoen begint met de Buitenveldertbaan, die is tussen 7 maart en 24 april afgesloten.

Zwanenburgbaan: 16 tot 29 mei
Aalsmeerbaan: 6 tot 12 juni
Kaagbaan: 20 tot 26 juni
Polderbaan: 4 tot 10 juli
Oostbaan: 5 september tot 16 oktober

Ook de baan van Eindhoven Airport gaat in 2016 een tijdje dicht voor groot onderhoud. Hier gaat het echter om de enige start en landingsbaan, waardoor het hele vliegveld tijdelijk gesloten wordt.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button