MilitairNieuwsOnderwerp

Luchtmacht hoopt op budget voor aanschaf Reaper

De Koninklijke Landmacht hoopt dat er nog budget toegewezen kan worden voor de aanschaf van de Reaper, een onbemand verkenningsvliegtuig. Dit zegt luitenant-generaal Sander Schnitger tegen Flightglobal.

De goedkeuring voor het aanschaffen van de MQ-9 ‘Reaper’ werd in februari al afgegeven door de Verenigde Staten. In de defensiebegroting voor 2016 is de benodigde 339 miljoen dollar (315 miljoen euro) echter niet opgenomen. Verschillende projecten zijn opgeschoven omdat Defensie andere prioriteiten legt. De aanschaf van de Reaper is hier een voorbeeld van.

Luitenant-generaal Schnitger is helder: de plannen zijn klaar. “De rem moest erop omdat we geen geld beschikbaar hadden”, legt hij uit. Dat hoopt hij snel te kunnen regelen zodat de vier toestellen aangeschaft kunnen worden.

De luitenant-generaal verwacht dat de systemen vrij snel gebruikt kunnen worden na aanschaf. Het werken met UAV’s is niet nieuw voor Defensie, de ScanEagle en de Raven worden al gebruikt voor verkenningstaken. De Reaper kan meer en kan langer in de lucht blijven. Vooralsnog wil Schnitger klein beginnen, schrijft Flightglobal. “Het plan was altijd al om met één toestel de beginselen te leren. De techniek ontwikkelt zich snel. Ik geloof in snelle kleine veranderingen waarbij snel te evalueren is wat werkt.”

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close