fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Norwegian richt Britse dochter op

Norwegian krijgt een Britse operating license. Met de licentie op zak wil de low-cost carrier de activiteiten vanaf Londen Gatwick uitbreiden.

In een persbericht laat de maatschappij weten dat er met ‘Norwegian UK’ nu nieuwe markten worden aangeboord, bijvoorbeeld Azië, Zuid Amerika en Zuid Afrika. “De Britse markt blijft een grote rol spelen voor Norwegian. Een licentie is goed nieuws om meer voet aan de grond te kunnen krijgen”, aldus CEO Bjorn Kjos.  De carrier wil in het eerste kwartaal van 2016 van start met ‘Norwegian UK’. De basis blijft Londen Gatwick, waar nu al tien toestellen gestationeerd zijn. Welke routes er geopend gaan worden, is nog niet duidelijk.

Licenties
Door de Britse licentie kan Norwegian gebruik maken van de Open Skies afspraken die Groot-Brittannië heeft met diverse landen. Op een Ierse licentie vliegt de carrier al vanaf Gatwick naar de Verenigde Staten. Noorwegen is geen lid van de EU en heeft geen afspraken met de VS gemaakt, Ierland heeft dat als onderdeel van de EU wel.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button