fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Lufthansa staking: 4.700 geannuleerde vluchten

De staking bij Lufthansa die een week duurde heeft 4.700 geannuleerde vluchten opgeleverd en 550.000 gedupeerde passagiers. Mogelijk gaan de stakingen binnenkort verder.

De cabinevakbonden hebben een week lang acties en stakingen georganiseerd bij Lufthansa. Hierdoor moest de maatschappij 4.700 vluchten scrappen. Ruim een half miljoen mensen kregen geld terug of moesten omgeboekt worden op andere vluchten of andere maatschappijen.

De laatste dag van de staking, vrijdag, zijn 941 van de 3.000 vluchten geschrapt. Hierop stonden 110.000 mensen gepland.

De vakbond, die 19.000 flight attendants vertegenwoordigd, zegt in een verklaring dat er is geen vooruitgang in de onderhandelingen geboekt. Volgens een vakbondsman is “met dit management niet samen te werken”. Elk moment kunnen er nieuwe stakingen worden aangekondigd als er geen overeenkomst komt.

Lufthansa zegt aangeboden te hebben wat maximaal mogelijk is. De maatschappij heeft het zwaar door de concurrentie en hoge salarissen.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button