fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Problemen Ex-Im bank: extra A350’s voor Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines wil extra A350’s bestellen. De Airbussen krijgen de voorkeur boven de 787 van Boeing. Dit schrijft Aero Telegraph.

De flagcarrier heeft al 14 A350-900’s besteld. Daar komt een onbekend aantal exemplaren bij.  In juni van dit jaar bestelde de carrier ook nog zes extra 787’s bij Boeing, bovenop de dertien die al vliegen. CEO Tewolde Gebremariam ziet de Airbussen echter als ruggengraat van de maatschappij. De toestellen moeten tussen 2016 en 2018 geleverd worden. Ethiopian wil in 2025 een vloot van 140 vliegtuigen hebben.

Financiën
Dat heeft deels te maken met de financiële perikelen rond de Amerikaanse Ex-Im bank. Via deze bank konden buitenlandse bedrijven goedkoop geld lenen in de Verenigde Staten. Op die manier konden ze toch producten kopen. Het mandaat van de bank is eerder dit jaar niet verlengd.  Bij de aflevering van een 777F moest Ethiopian noodgedwongen op zoek naar een externe geldschieter omdat de maatschappij via de Ex-Im-bank geen geld meer kon lenen. Door de financiële onzekerheid staat Boeing bij Ethiopian nu achter op Airbus, aldus Gebremariam.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button