fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

ANA wil groter aandeel in Aziatische airlines

De Japanse maatschappij All Nipon Airways (ANA) wil haar bereik in Azië uitbreiden door belangen te nemen in andere carriers en joint ventures aan te gaan. Dit meldt The Wall Street

Met de ‘joint venture agreements’ kunnen de airlines nauw elkaars schema’s en prijzen coördineren. Momenteel heeft ANA al joint ventures met United en Lufthansa.

CEO Shinya Katanozaka zegt dat een aantal Aziatische airlines benaderd wordt. ANA hoopt gebruik te maken van de kans om het bereik te versterken, terwijl de uitbreiding van de lokale rivaal Japan Airlines zal worden beperkt. ANA heeft geprofiteerd van een periode van hoogconjunctuur met lage ‘yen fueling demand’ voor inkomende vluchten. De ANA groep rapporteerde een stijging van de nettowinst vam 51 procent in de periode van april tot september 2015.

ANA overweegt om te investeren in Vietnam Airlines, maar mogelijk ook de samenwerking met Garuda Indonesia and Philippine Airlines uit te breiden met meer aandelen. ANA zou een belang van 49 procent nemen in Asian Wings Airways uit Myanmar, maar trok zich terug door zorgen over toegenomen concurrentie. “We proberen een andere partner in Myanmar te vinden”, aldus Katanozaka.

Groei

Tot 2020 wil ANA groeien, hiervoor zoekt de maatschappij extra slots op Tokyo Haneda. Door overheidsbesluiten zou dit echter later geregeld worden dan verwacht. De vooruitzichten voor deze termijn zijn positief. Er wordt verwacht dat Japan de doelstelling om dertig miljoen toeristen binnen te halen, gaat halen. In 2020 is het land gastheer voor de Olympische Spelen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button