fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

EasyJet bestelt 36 extra A320’s

EasyJet koopt 36 extra Airbussen. De order bestaat uit dertig A320neo’s en zes ‘normale’ A320’s. De carrier maakte de aankoop bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Volgens Flightglobal nam de maatschappij kwamen Airbus en easyJet eerder overeen dat er extra toestellen gekocht mochten worden. De A320’s worden uitgevoerd met 186 stoelen en moeten tussen 2018 en 2021 geleverd worden. Met de nieuwe toestellen wil de carrier deels de A319 gaan vervangen.

De firm order werd in 2013 als optie genomen, dat ging toen om dertig neo’s. De zes normale toestellen zijn later aan de order toegevoegd. Voor de 36 toestellen maakt de low-cost carrier een slordige 3,2 miljard dollar over naar Airbus. Eerder dit jaar leverde de bouwer het 250ste toestel voor easyJet af.

Jaarcijfers
De maatschappij zag de brutowinst met 18 procent stijgen naar 686 miljoen pond (977 miljoen euro). De omzet nam met 3,5 procent toe. Tot eind september zette de maatschappij bijna 4,7 miljard pond (6,6 miljard euro) om. Het aantal passagiers nam met zes procent toe naar 68,6 miljoen.

EasyJet noteerde veel voordeel door de lage brandstofprijzen, de cost-per-seat gingen gedurende het jaar omlaag met 3,4 procent. De capaciteit nam met vijf procent toe; volgend jaar moet dat zeven procent zijn.

 

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button