fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Finnair wil capaciteit vloot uitbreiden

Finnair kijkt naar uitbreiding van de short- en medium-haul vloot. Dit doet de maatschappij omdat op de long-haulmarkt de capaciteit toeneemt door de komst van de A350.

Volgens ATW Online least de flagcarrier twee A321’s en wordt er onderzocht hoe de narrowbody-capaciteit kan worden uitgebreid. De narrowbody’s vliegen op routes als feeder naar Helsinki. De nieuwe A350 zorgt voor groei op de long-haulmarkt verwacht Finnair. “We hebben daarom meer capaciteit nodig op de feederroutes naar Helsinki”, aldus CEO Pekka Vauramo.

Wat voor toestel de Finse maatschappij kiest voor de uitbreiding is nog niet duidelijk. Op dit moment vliegt Finnair met Airbussen en Embraers. “We zijn er nog niet uit, we moeten aan het eind van het jaar een besluit nemen.” Het aantal toestellen blijft gelijk aan wat de maatschappij nu heeft, ongeveer zestig exemplaren.

 

 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button