Opmerkelijk

Shanghai verplaatst testvliegveld door geluidsoverlast

Shanghai gaat luchthaven Dachang Airfield, in het noordwesten van de stad, verplaatsen. Reden hiervoor is de geluidsoverlast die omwonenden ervaren. Dit meldt wcarn.com.

Het vliegveld is een voormalige militaire basis die nu gebruikt wordt voor testvluchten. Onder andere de ARJ21-700 van COMAC maakte er een eerste vlucht. Regulier vliegverkeer maakt geen gebruik van het vliegveld, dat komt binnen op Pudong Airport en Hongqiao Airport.

De basis bevindt zich midden in een woonwijk waar ook veel scholen zijn. Volgens de lokale overheid hebben omwonenden jaren lang last gehad van geluidsoverlast. Het vliegveld wordt nu verplaatst naar een locatie buiten de woonwijk. Over de verplaatsing wordt al langere tijd gesproken. Meer details zijn nog niet bekend.

Shanghai_Dachang-airport

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/