fbpx
Opmerkelijk

Shanghai verplaatst testvliegveld door geluidsoverlast

Shanghai gaat luchthaven Dachang Airfield, in het noordwesten van de stad, verplaatsen. Reden hiervoor is de geluidsoverlast die omwonenden ervaren. Dit meldt wcarn.com.

Het vliegveld is een voormalige militaire basis die nu gebruikt wordt voor testvluchten. Onder andere de ARJ21-700 van COMAC maakte er een eerste vlucht. Regulier vliegverkeer maakt geen gebruik van het vliegveld, dat komt binnen op Pudong Airport en Hongqiao Airport.

De basis bevindt zich midden in een woonwijk waar ook veel scholen zijn. Volgens de lokale overheid hebben omwonenden jaren lang last gehad van geluidsoverlast. Het vliegveld wordt nu verplaatst naar een locatie buiten de woonwijk. Over de verplaatsing wordt al langere tijd gesproken. Meer details zijn nog niet bekend.

Shanghai_Dachang-airport

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button