fbpx
General aviationNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Drie charterbedrijven willen vliegen vanaf Twente

Vanaf maart volgend jaar kunnen er weer vliegtuigen opstijgen vanaf vliegveld Twente. Drie chartermaatschappijen willen gebruik maken van het vliegveld voor zakenvluchten. Zij hebben een voorlopige ontheffing gekregen van het ministerie van Defensie.

Chartermaatschappijen ASL, BBjet Aviation en Exxaero mogen gezamenlijk tweehonderd vliegbewegingen uitvoeren op Twente. ASL en BBJet hebben ieder vijftig bewegingen tot hun beschikking, voor Exxaero zijn er honderd gereserveerd. Een start en landing gelden als twee bewegingen. De vluchten mogen worden uitgevoerd tijdens de daglichtperiode. Die periode loopt van een kwartier voor zonsopkomst tot een kwartier na zonsondergang.

Ontmantelen
Het Belgische bedrijf Aeronextlife wil op het terrein Boeing 737’s gaan ontmantelen. In de conceptbeschikking krijgt het bedrijf toestemming om maximaal zestien toestellen per jaar te laten landen op het vliegveld en deze te ontmantelen.

De ontheffingen zijn geldig van 1 maart tot maximaal 1 november 2016. Als er eerder een luchthavenindelingsbesluit (LIB) wordt vastgesteld, vervallen de ontheffingen. In het LIB wordt onder meer het aantal vliegbewegingen vastgelegd. Inwoners van Enschede worden volgende week geïnformeerd door de provincie Overijssel en de gemeente.

Plannen
Er zijn al langer plannen om Twente weer nieuw leven in te blazen. Initiatieven om van de vliegbasis een volwaardige burgerluchthaven te maken liepen op niets uit. Vorige week werd duidelijk dat er mogelijk een nationaal testcentrum voor drones op het terrein komt.

 

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button