Opmerkelijk

Embraer Lineage 1000: privéjet van 53 miljoen dollar – video

De Embraer Lineage 1000E is een privéjet waarvan de meeste mensen slechts kunnen dromen. Dit 53 miljoen dollar kostende vliegtuig is recent onthuld op Genève’s EBACE (European Business Aviation Convention & Exhibition).

Jay Beever, vice president interieur design bij Embraer Executive Jets, heeft eindeloze verzoeken van zijn klanten verwerkt. “Ik werd gevraagd om een open haard toe te voegen,” vertelt Beever aan The Huffington Post, “dat vergt meer bureaucratie en veiligheidsmaatregelen dan je je kunt voorstellen.”

(c) Embraer
(c) Embraer

Het vliegtuig is 36,24 meter lang, heeft een spanwijdte van 28,72 meter en is 10,57 meter hoog. Er zijn vijf cabines, met alles wat de passagier zich kan wensen. Bijvoorbeeld luxe sanitaire voorzieningen zoals een inloopdouche en een ruim spa-achtig toilet. De entertainmentcabine is uitgerust met HD video (1080p), Blu-ray spelers, Surround 5.1 audio en grote tv schermen. Met een iPad en andere draadloze controllers is bijna alles te besturen.

(c) Embraer
(c) Embraer

“Honderden uren hebben we gespendeerd aan het onderzoeken van verschillende materialen en producten, zodat we al een antwoord zouden hebben als de klant met een uniek verzoek zou komen”, vertelt Beever. Het toestel kan ook landen op kleinere vliegvelden, waar gewicht- en spanwijdtelimieten zijn. “Dit maakt het vliegtuig anders dan andere privéjets omdat die vaak te groot zijn, wat tot ergernissen kan lijden voor de klant.”

door Michael Stoelinga

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close