fbpx
General aviationOnderwerpen

Safetypilot verbreedt de vliegershorizon

Voor iedere privépiloot die meer uit zijn brevet wil halen of zakelijke vlieger die tijd wil besparen bestaat er sinds kort een nieuw bedrijf; Safetypilot.

Piloten die niet veel vliegen kunnen onzeker worden over de eigen vliegvaardigheden. “Aangezien er maar 12 uur gevlogen moet worden in 2 jaar is dit ook erg begrijpelijk”, stelt Niels Huber, oprichter van Safetypilot. Die onzekerheid kan extra aanwezig zijn als het gaat om het vliegen naar onbekende vliegvelden of het vliegen terwijl de CAVOK (Ceiling And Visibility OK) condities niet gelden. “Het beste wat de piloten dan kunnen doen, is gaan vliegen met een jonge afgestudeerde piloot. Hij of zij gaat mee als Safetypilot.”

Bij Safetypilot werken zeven afgestudeerde piloten die vliegers kunnen begeleiden. Zij zijn daarbij niet de pilot in command. “De Safetypilot zit erbij voor de gezelligheid en kan het vliegen of de radiocommunicatie altijd overnemen als dat gewenst is.” De piloten zijn ook geen instructeur, maar een vliegmaatje met recente kennis en ervaring in het vliegen van IFR en VFR. “Beide vliegers zijn gelijk, samen wordt de vlucht voltooid”, aldus Huber.

Voor de vlucht, maken zowel de vlieger als Safetypilot een eigen vluchtvoorbereiding. De route wordt dan vergeleken en samen wordt er een besluit genomen over de te vliegen route. Hierdoor zijn beide partijen actief en leren ze van elkaar.

Huber is zelf begonnen bij Cornelis International Airways. Daar deed hij ervaring op met het helpen opzetten van een beginnende vliegschool. Ook vliegt hij af en toe ferry-vluchten en is hij actief bij de Dutch Dakota Association. Samen met collega Boudewijn Schaapveld bouwt hij Safetypilot nu verder uit.

Zakelijke vliegers
Safetypilot biedt ook voor de zakelijke vlieger een interessante dienst. Het bedrijf doet alle vluchtvoorbereiding voor dezakenvlucht, checkt en tankt het vliegtuig en vliegt vervolgens mee naar de bestemming. Eenmaal aangekomen kan de zakelijke vlieger meteen door naar de afspraak/vergadering en de piloot van Safetypilot zorgt dat het vliegtuig weer klaar staat voor vertrek. “Hierdoor bespaart de vlieger veel kostbare tijd”, stelt Huber.

Meer informatie over Safetypilot is te vinden op de website.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button