fbpx
AirlinesOnderwerpen

Spring Airlines eerste vlucht naar Noord Korea in februari

Spring Airlines, China’s eerste en grootste low-cost carrier, wacht op toestemming van de overheid voor een nonstop passagierslijn van Shanghai Pudong naar Pyongyang, de hoofdstad van Noord Korea. De maatschappij wil hier in februari 2016 mee starten.

Als de overheid de lijndienst goedkeurt, zal Spring Airlines vier keer per week vliegen met een A320, zo staat vrijdag te lezen op de website van de Civil Aviation Administration of China (CAAC). Het zal de eerste route van de maatschappij naar Noord Korea zijn, en de eerste nonstop service tussen Shanghai en Pyongyang in handen van een Chinese carrier. Ook zal het de eerste low-cost carrier zijn die op Noord Korea vliegt.

Tot 30 november 2015 staat het Air Transportation Department van CAAC open voor publieke reacties op de plannen van Spring Airlines.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button