NieuwsOpmerkelijk

B747’s gekocht door… Boeing

Deze week werden twee Boeing B747-8F’s gekocht. De koper was niet AirBridge Cargo zoals veel gezegd werd, maar Boeing zelf.

Boeing maakte niet bekend wie de koper van de jets was, maar Wall Street Journal heeft van bronnen vernomen dat Boeing zelf de koper is. Het is het leasebedrijf van Boeing, Boeing Capital Corp. die de koop heeft gedaan en ze vervolgens least aan AirBridge Cargo.

Hoewel het stil is geweest met 747 verkopen, heeft de Russische vrachtmaatschappij Volga-Dnepr Group in juni aangegeven twintig 747-8s aan te willen schaffen. De twee nu verkochte toestellen zijn de eerste van die twintig stuks. Boeing heeft na de verkoop van deze 747’s nog vier “white tails” staan. Dit zijn toestellen die al wel gebouwd zijn, maar waar nog geen koper voor is. Eén van die vliegtuigen is in de kleuren van de Seattle Seahawks geschilderd.

Documenten die door Boeing zijn ingediend laten zien dat de vorige vijf of zes “verkochte” B747’s ook door Boeing Capital zijn gekocht. Er zijn nog 22 bestellingen, waarvan zes zeer de vraag zijn of ze ooit afgenomen worden, vier voor Transaero en twee voor Arik Air.

Ook de Amerikaanse Air Force zou een niet nader gespecificeerd aantal 747-8s willen kopen voor de presidentiële vloot. Bovendien zullen de minstens 143 oudere 747 vrachttoestellen vervangen moeten worden, zo redeneert Boeing. Ook ziet het plaats voor 540 zeer grote toestellen in de komende twintig jaar, waar Airbus een markt ziet voor 1.551 vergelijkbare toestellen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close