fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Transavia rekruteert piloten voor basis in München

Transavia opent begin 2016 een basis in München. Dit melden diverse Duitse media en luchtvaartblad Piloot en Vliegtuig.

In september berichtte de Franse krant La Tribune al dat Transavia een basis in München zou openen, dat wordt nu bevestigd. Volgens Piloot en Vliegtuig rekruteert Parc Aviation, onderdeel van CAE nu gezagvoerders voor de basis. Kandidaten moeten minimaal 3500 vlieguren kunnen overleggen, waarvan 1000 gelogd als captain op de 737NG. Volgens onbevestigde berichten worden er ook zeventig first officers gezocht.  Op het vliegveld komen vier B737-800’s te staan.

Volgend jaar opent Transavia een route tussen Eindhoven en München. De toestellen die die vluchten gaan uitvoeren, hebben Eindhoven als basis. Volgens de Franse krant La Tribune is afgesproken dat vliegtuigen die gestationeerd staan in München niet naar Nederland of Frankrijk zullen vliegen. Welke bestemmingen Transavia vanuit München gaat bedienen is nog niet bekend.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button