NieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Datum B737 MAX roll-out bekend

Boeing heeft de datum bekend gemaakt dat de eerste B737 MAX wordt getoond aan publiek.De zogenaamde roll-out ceremonie zal plaatsvinden op 8 december vanuit de Renton fabriek in de staat Washington. Boeing ligt hiermee op koers om het eerste toestel te leveren in het derde kwartaal van 2017.

Boeing heeft bijna 3.000 bestellingen voor de nieuwe 737 die zuiniger moet zijn dan het huidige toestel. Er zitten nieuwe motoren onder het toestel, de CFM LEAP 1B en heeft nieuwe winglets. Deze veranderingen zorgen voor het lagere brandstofverbruik.

Airbus loopt voor op Boeing, de eerste A320neo wordt nog dit jaar geleverd aan Qatar Airways.

Tags

Gerelateerde artikelen

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.