fbpx
AirlinesOnderwerpen

Eva Air bestelt 26 wide-body Boeings

Het Taiwanese Eva Air heeft 24 B787-10 Dreamliners en twee B777-300ER’s besteld bij Boeing.

Eva Air zegt vooral in te zetten op brandstof besparing met de bestelling: “We believe the future of the airline industry will be built on fuel efficiency and cabin comfort. The new Boeing 787-10 Dreamliner’s high fuel efficiency and long-range flying capabilities meets these requirements and our operational needs. These planes will support our growth well into the future.”

Eva Air heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de B777, was één van de launch customers en heeft er nu 22 vliegen. Met de bestelling van de B787-10 komt Eva Air in de launch customers groep. Doorgaans zijn er bij nieuwe toestellen meerdere launch customers, vaak per continent. Dit is om de aandacht voor maatschappijen en het toestel te maximaliseren. Het wordt ook de eerste Taiwanese maatschappij die met het toestel zal gaan vliegen. Andere grote maatschappij uit dat land is China Airlines.

De maatschappij moderniseert de long-haul vloot en wil in 2020 100 toestellen hebben vliegen. De B787-10 gaat in zogenaamde tandem vliegen met de B777-300ER, op een route worden beide toestellen ingezet.

Nu vliegt Eva met een B777 vier keer per week naar Amsterdam via Bangkok, of de B787-10 ook op deze route wordt ingezet is nog niet duidelijk.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button