fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpen

Pakistan’s eerste vrouwelijke gevechtspiloot overleden bij crash

De eerste vrouwelijke gevechtspiloot in Pakistan is overleden nadat haar toestel crashte tijdens een trainingsmissie. Dat meldt Defense News.

De Pakistaanse luchtmacht verklaarde kort na het ongeluk dat een FT-7PG vliegtuig is gecrasht tijdens een routine trainingsmissie, vlakbij Kundian in het westen van Pakistan. In eerste instantie meldde de luchtmacht dat beide piloten het zouden hebben overleefd dankzij de schietstoel. Later werd gemeld dat Marium Mukhtiar is overleden aan de verwondingen die zij heeft opgelopen door de schietstoel. Zij was de eerste vrouwelijke gevechtspiloot in Pakistan, dat sinds 2006 vrouwen toelaat als gevechtspiloot.

Parachute
“Ik heb geen idee wat er fout zou zijn gegaan, maar het afschieten van de schietstoel gebeurde op lage hoogte, wellicht dat dat de oorzaak is van haar dood. De parachute heeft dan niet genoeg tijd om volledig te ontvouwen,” zegt Kaiser Tufail, voormalig luchtmachtofficier en analist, tegen Defense News. “Maar zonder verdere details is dit slechts speculatie.” Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button