fbpx
NieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

MH17 monument komt bij Schiphol

Het monument voor vlucht MH17 komt bij Vijfhuizen, vlakbij Schiphol. Dit hebben de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp, verenigd in de Stichting Vliegramp HM17, besloten.

Ruim zestig procent van de Nederlandse nabestaanden en een aantal nabestaanden van buitenlandse slachtoffers bracht een stem uit over de locatie voor het monument. Meer dan de helft van hen koos voor de locatie bij Schiphol.

De locatie krijgt de voorkeur boven Den Haag en Eindhoven. Den Haag was een optie als internationale stad van vrede en recht, in Eindhoven kwamen de slachtoffers van de ramp terug in Nederland.
In Vijfhuizen zullen door of namens de nabestaanden 298 bomen geplant worden, één voor ieder slachtoffer. De bomen vormen samen een groen herdenkingslint. Ook komt er een monument.

Het monument moet onthuld worden op 17 juli 2017, drie jaar na de aanslag op het toestel van Malaysia Airlines.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button