fbpx
NieuwsOnderwerpen

Annuleringen terug op Bali door aswolk

Door nieuwe aswolken worden weer vluchten geannuleerd naar Denpasar Airport, Bali.

Een aantal vluchten van Australië naar Denpasar zijn omgedraaid wegens een nieuwe aswolk boven het vliegveld van Denpasar. Virgin Australia heeft de vluchten voor de hele dag geannuleerd.

Dit keer is het Mount Rinjani op het nabijgelegen eiland Lombok die voor de aswolk zorgt. Het is een beperkte hoeveelheid as die in de loop van vrijdag lijkt te verdwijnen. Australische maatschappij zijn doorgaans de eerste die vluchten annuleren bij as. Dit heeft onder meer te maken met de grotere afstand die wordt afgelegd.

Of de vluchten op zaterdag ook worden geannuleerd is nog niet bekend. Zo ver bekend, zijn het alleen de Australiërs die stoppen met vliegen op Denpasar. Afgelopen maanden is het vliegveld al vaker gesloten wegens aswolken. Indonesië is het land met de meeste actieve vulkanen, 129 stuks.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button