fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Cargolux zoekt 100 nieuwe piloten

De vrachtmaatschappij Cargolux gaat 100 piloten aannemen.

Dit heeft de maatschappij vrijdag bekend gemaakt. De piloten zullen er vooral voor zijn om de werkdruk van de huidige piloten te verlagen. Cargolux en de pilotenvakbond komen maar niet tot een nieuwe CAO. De werkdruk is een belangrijk twistpunt. Maandag zijn er weer nieuwe onderhandelingen.

Cargolux wil ook groeien. Tot het derde kwartaal van 2016 wordt de vloot met één toestel uitgebreid naar 26. Er gaan twee omgebouwde B747-400BCF’s uit de vloot en daar komen drie B747-400F’s, met neusdeur voor terug. Naast de 100 piloten komen er ook nog 20 andere arbeidsplekken die ingevuld moeten worden.

Cargolux heeft naast het verlichten van de werkdruk ook als doel het rooster makkelijker rond te krijgen. De balans werk-vrije tijd zal voor piloten verbeteren door de komst van een nieuw stand-by systeem en mogelijkheden part-time te gaan werken. De directie hoopt met deze maatregelen nu wel tot overeenkomst te kunnen komen met de vakbond.

Cargolux_b747-8_onder_landingsgestel_gear

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button