fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Eerste all-female cockpit voor Air Zimbabwe

Voor het eerst had Air Zimbabwe een volledig vrouwelijke cockpit. Het was ter gelegenheid van de eerste vlucht Harare-Victoria falls.

De piloten vonden zelf dat de geschiedenis hebben geschreven. Captain Chipo Matimba zei: ” History has been made! First all-female flight deck crew on the Air Zimbabwe Boeing 737! Two captains! Absolute pleasure Captain Elizabeth Simbi Petros.”
Petros zelf zegt: “Air Zim First all-Women 737 Flight Deck Crew! Flight to Vic Falls This Morning. Was a pleasure Skipper Chipo Marimba!”

Beide piloten zijn captains bij Air Zimbabwe. Daarnaast zijn er ook nog drie vrouwelijke first officers. In het interview vertelt Matimba eerst bij de luchtmacht gevlogen te hebben. Ze was één van de eersten, het was nog maar net mogelijk voor vrouwen.

De ‘historische vlucht’ vond plaats met een B737-200. Air Zimbabwe heeft twee van deze toestellen. Daarnaast zijn er nog twee A320’s, twee B767-200ER’s en een MA-60. Met die toestellen wordt op vijf bestemmingen gevlogen.

Internationaal zijn van alle piloten ongeveer 3% vrouw. In het westen ligt het percentage iets hoger: 5%. Onlangs lanceerde easyJet een campagne om meer vrouwelijke piloten aan te trekken.

Pink skies?! Zim FLYBABES!????

Posted by Chipo M Matimba on Tuesday, November 24, 2015

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button