Foto artikelNieuwsOpmerkelijk

Passagiers-B757 landt op Antarctica – Foto’s

Een Boeing 757 is geland op Antarctica. Het is voor het eerst dat dit passagiersvliegtuig op de zuidpool komt.

De Boeing 757-200ER van Loftleidir Icelandic (moederbedrijf van Icelandair) maakte deze testvlucht in samenwerking met Antarctic Logistics & Expeditions (ALE). ALE wil kijken of het toestel vaker ingezet kan worden voor het vervoer van vracht en passagiers.

ALE vervoert jaarlijks 400-500 mensen naar Antarctica, zowel wetenschappers die daar werken als toeristen die met een gids het continent verkennen. Normaliter worden deze vluchten uitgevoerd met een Ilyushin IL-76-TD of een Lockheed Hercules L-382G. De B757 biedt veel meer comfort met de 52 business en tien economy class stoelen. Het toestel werd gevlogen door een crew van Icelandair en is voorafgegaan aan zeven maanden plannen.

Niet de eerste
Het is niet het eerste passagiersvliegtuig dat op een van de ijslandingsbanen van Antarctica landde, in 2008 was er een A319. Ook is het niet de eerste B757. De Royal New Zeeland Air Force vliegt regelmatig met de militaire variant naar Antarctica voor cargo en om wetenschappers af te zetten.

B757_Landing_Antarctica_Iceland_3

B757_Landing_Antarctica_Iceland_1

RNZAF B757

RNZAF_757

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button