fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Airbus pitcht A380 615-zitter aan Saudia

Airbus heeft aan Saudi Arabian Airlines de 615-stoelen variant A380 voorgesteld. Het toestel zou ideaal zijn voor de jaarlijkse Hadj, de pelgrimstocht naar Mekka.

Dit bevestigt het hoofd verkoop van Saudia, Habib Fekih. “Een handvol van deze A380’s zou de maatschappij in een veelvoud helpen de druk van de vloot te halen”. Saudi maakte vorige maand bekend de A380 als kandidaat te zien voor de vlootexpansie die tot 2020 moet plaatsvinden. De maatschappij wil naar 200 vliegtuigen. Saudi wil verder niet reageren.

Emirates start de inzet op een lijndienst van de 615 zitter op 1 december naar Kopenhagen. Op het bovenste dek zijn 58 business stoelen en 120 economy. Op het maindeck bevinden zich nog eens 437 economy stoelen. Het is de A380 met hoogste capaciteit. Voor die tijd was he took Emirates met de meeste stoelen aan boord, 517. Transaero wilde een A380 met 652 stoelen, maar die maatschappij is failliet.

Absolute koploper wat betreft aantal stoelen is Air Austral. Deze maatschappij van La Réunion heeft twee superjumbo’s in all-economy besteld: 840 stoelen. Het lijkt er echter sterk op dat deze twee nooit afgenomen gaan worden. Airbus zegt met twee maatschappijen in gesprek te zijn voor in totaal 32 A380’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button