fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Airbus pitcht A380 615-zitter aan Saudia

Airbus heeft aan Saudi Arabian Airlines de 615-stoelen variant A380 voorgesteld. Het toestel zou ideaal zijn voor de jaarlijkse Hadj, de pelgrimstocht naar Mekka.

Dit bevestigt het hoofd verkoop van Saudia, Habib Fekih. “Een handvol van deze A380’s zou de maatschappij in een veelvoud helpen de druk van de vloot te halen”. Saudi maakte vorige maand bekend de A380 als kandidaat te zien voor de vlootexpansie die tot 2020 moet plaatsvinden. De maatschappij wil naar 200 vliegtuigen. Saudi wil verder niet reageren.

Emirates start de inzet op een lijndienst van de 615 zitter op 1 december naar Kopenhagen. Op het bovenste dek zijn 58 business stoelen en 120 economy. Op het maindeck bevinden zich nog eens 437 economy stoelen. Het is de A380 met hoogste capaciteit. Voor die tijd was he took Emirates met de meeste stoelen aan boord, 517. Transaero wilde een A380 met 652 stoelen, maar die maatschappij is failliet.

Absolute koploper wat betreft aantal stoelen is Air Austral. Deze maatschappij van La Réunion heeft twee superjumbo’s in all-economy besteld: 840 stoelen. Het lijkt er echter sterk op dat deze twee nooit afgenomen gaan worden. Airbus zegt met twee maatschappijen in gesprek te zijn voor in totaal 32 A380’s.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button