InnovatieOnderwerp

IL-76TD-90VD bevoorraadt basis Antarctica

Voor de eerste keer heeft een Ilyushin IL-76TD-90VD tijdens een testvlucht boven Antarctica een lading brandstof gedropt.Daarbij werden op 27 november 200 vaten vliegtuigbenzine tijdens een 26 minuten durende run afgeworpen boven het Novolazarevskaya station voor helikopters en kleine vliegtuigen.

De test is onderdeel van een tot maart 2016 lopend programma waarbij de nieuwe PS-90A-76 D-30KP motoren onder alle weer- en klimatologische omstandigheden onder de loep worden genomen.

Lees het volledige bericht bij Piloot en Vliegtuig.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close