fbpx
InnovatieNieuwsOnderwerpen

ANA gaat op biobrandstof vliegen

All Nippon Airways, Japans grootste vliegtuigmaatschappij gaat op biobrandstof van algen vliegen. Dat meldt Wcarn.com.

ANA zal een mix van ongeveer 10 procent van op algen gebaseerde kerosine gebruiken. Oliemaatschappij Euglena geeft 3 miljard yen (zo’n 23 miljoen euro) uit aan een productiefaciliteit die 33.000 liter van de brandstof per jaar produceert in Yokohama, Japan.

Begin 2018 zal Euglena in samenwerking met de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron Lummus Global LCC starten met de bouw van een commerciële plant, die in 2020 klaar moet zijn. ANA’s testen zullen ook worden gebruikt door andere vliegtuigmaatschappijen zoals Virgin Atlantic Airways en Japan Airlines. Volgens Boeing hebben er al meer dan 1600 commerciële vluchten plaatsgevonden waarbij gebruik gemaakt werd van biobrandstof.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button