fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Ryanair nog steeds bezig met feederdeals

De Ierse prijsvechter Ryanair is volgens CEO Michael O’Leary nog steeds aan het onderhandelen met long-haul luchtvaartmaatschappijen over eventuele feeder deals. Het doel van zulke overeenkomsten is dat het short-haul netwerk van Ryanair gebruikt wordt om passagiers te leveren aan vlucht van long-haul carriers, dit meldt ATW Online.

O’Leary zei op de persconferentie tegen Air Transport World: “onderhandelingen met verschillende carriers zijn nog bezig, maar sommige zijn al beëindigd. We praten nog wel met Norwegian, een Amerikaanse carrier die niet bekend gemaakt wil worden en TAP Portugal.” Eventuele deals zullen volgens de topman voor de zomer van 2016 afgesloten worden. Gesprekken tussen Norwegian en Ryanair zijn al langer bezig. De CEO van Norwegian Airlines maakte in september al bekend dat de twee airlines dichtbij een feeder deal waren.

Gesprekken tussen de Ierse low-cost vliegtuigmaatschappij en Virgin Atlantic zijn vastgelopen omdat deze airline niet verder wilde praten. Ook was Ryanair bezig met een eventuele overeenkomst met Aer Lingus, dit gaat niet door omdat Aer Lingus verantwoordelijkheid wilde delen voor het missen van aansluitingen van verschillende vluchten, iets wat Ryanair niet wil.

Ryanair gaf begin dit jaar al aan dat het geïnteresseerd was in feeder deals met andere luchtvaartmaatschappijen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button