fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpen

Spring Airlines bestelt zestig A320neo’s

De Chinese low-cost carrier Spring Airlines heeft bij Airbus zestig toestellen uit de A320-familie besteld. De order bestaat uit 45 A320neo’s en vijftien A321neo’s. De deal is ongeveer 5,9 miljard euro waard.

De eerste Chinese low-cost carrier stelt dat de aflevering van de toestellen tussen 2019 en 2023 moet plaatsvinden. Details over welke motoren Airbus onder de toestellen hangt, zijn niet bekend gemaakt.

De order is nog niet definitief, omdat de Chinese regering alle orders eerst moet goedkeuren. Tijdens de Paris Airshow tekende een onbekende Aziatische carrier een intentieovereenkomst voor zestig A320neo’s; of dit Spring Airlines was, is niet duidelijk.

Spring Airlines heeft op dit moment een vloot van 52 A320’s en heeft er nog acht besteld. De maatschappij vliegt vanaf zeven bases in China en Japan naar negentig bestemmingen, het merendeel ligt in China. Vanaf februari vliegt de maatschappij vier keer per week naar Pyongyang in Noord-Korea.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button