fbpx
NL NieuwsOpmerkelijk

Boeing introduceert duurzaam biobrandstofproject

Boeing, de University of British Columbia (UBC) en de Nederlandse projectpartner SkyNRG werken samen om takken, zaagsel en ander bosafval om te zetten in duurzame biobrandstof voor de luchtvaart.

Een consortium met Boeing, Air Canada, WestJet en Bombardier, en onderzoeksinstituten en partners bestuderen of bosafval ook in te zetten is voor het thermochemisch produceren van duurzame biobrandstof voor de luchtvaart. Uit een onderzoek van de UBC in opdracht van Boeing blijkt, dat biobrandstof van bosafval kan voorzien in tien procent – ongeveer 175 miljoen liter – van de jaarlijkse behoefte aan vliegtuigbrandstof in Brits Columbia.

De biobrandstof is daarnaast geschikt voor voertuigen op de grond en maritieme voertuigen, waardoor volgens dit onderzoek ongeveer één miljoen ton aan CO2-uitstoot per jaar wordt bespaard, gebaseerd op de levenscycli in de transportsector.

SkyNRG is wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame vliegtuigbrandstof. Het bedrijf levert biobrandstof aan meer dan twintig carriers over de gehele wereld.
Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie zorgt duurzaam geproduceerde biobrandstof voor vijftig tot tachtig procent minder uitstoot ten opzichte van conventionele fossiele brandstof uit aardolie.

Lees meer op http://www.pilootenvliegtuig.nl/2015/12/04/boeing-introduceert-duurzaam-biobrandstofproject/, partner van Up in the Sky

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button