AirlinesNieuwsOnderwerp

O’Leary verwacht 360 toestellen in 2016

Michael O’Leary, CEO van Ryanair, verwacht dat de maatschappij in 2016 veertig Boeing 737-800’s afneemt. Met de nieuwe toestellen wil O’Leary 84 nieuwe routes openen, meldt ATW Online.O’Leary deed zijn uitspraken op een persconferentie in Londen, waar hij ook aangaf nog in gesprek te zijn over feederdeals met andere maatschappijen. Ryanair heeft bij Boeing 200 737 MAX toestellen besteld, O’Leary verwacht jaarlijks veertig tot vijftig toestellen af te nemen. De nieuwe 737’s worden niet eerder dan 2017 geleverd.

De CEO zei ook benaderd te zijn door de Israëlische autoriteiten met het verzoek om meer vluchten naar Israël te gaan uitvoeren. Op dit moment vliegt Ryanair vanuit Hongarije, Polen en Litouwen naar de Israëlische toeristenbestemming Eilat. Meer vluchten naar Israël ziet O’Leary niet zitten. “Dit staat niet hoog op ons lijstje”, stelt de CEO. Hij focust op uitbreidingen in andere delen van het routenetwerk

Na de aanslagen in Parijs zag ook de Ierse low-cost carrier de boekingen afnemen, maar vergeleken met vorig jaar lag het aantal boekingen nog steeds drie procent hoger. “Er was een kleine afname, maar niets groots”, aldus O’Leary.

 

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.