fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Finnair zoekt 400 piloten en cabin crew

Met de nieuwe A350 komt de long-haul operatie van Finnair op stoom. In 2016 start de maatschappij haar grootste recruitment-actie ooit.

In 2015 zijn er 70 piloten en 130 flight attendants aangenomen. Dit is nog niet genoeg voor Finnair, komend jaar moeten er nog 100 piloten en 300 cabin crew leden bijkomen. Door de intensieve selectie en de omvang van het aantal nieuwe banen is het belangrijk hier al tijdig mee te beginnen, aldus Finnair.

Finnair denkt zelfs tot 2020 1.000 extra banen te hebben. Vanaf de lente van 2016 begint de uitbreiding van de long-haul en in 2017 komt die echt op stoom. Daar zijn piloten en flight attendants voor nodig. Door vroeg met de recruitment te starten geeft Finnair zichzelf de mogelijkheid harder te groeien dan gepland, mocht de markt verder aantrekken. Het plan is om twee keer zoveel vervoer naar Azië te hebben, vergeleken met 2010.

De Human Resource manager van Finnair zegt: “We are courageously driving the growth of our business and making recruitments which are significant in scale, not just for Finnair but for Finland.”

Finnair focust de uitbreiding volledig op Azië. De maatschappij zegt zich klaar te maken voor een joint venture of overname door een andere partij. British Airways/IAG wordt veel genoemd. Finnair heeft 19 A350’s in bestelling die moeten zorgen voor een goedkope operatie op de lange afstanden.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button