fbpx
AirlinesOnderwerpen

Airberlin: minder passagiers, hogere bezettingsgraad

Airberlin zag minder passagiers maar weet de vliegtuigen wel voller te krijgen.

Airberlin heeft in november 7,4% minder capaciteit ingezet. Het aantal passagiers daalde met 3,6%, maar door de vermindering in capaciteit zaten de toestellen wel voller. De maatschappij zag een stijging van 1,8 procentpunt naar 81,7% bezetting in november. In totaal waren er 1,9 miljoen passagiers. Het aantal gevlogen kilometers daalde meer dan het aantal passagiers: 5,7%.

De gemiddelde bezetting van de vliegtuigstoelen (loadfactor) in 2015 is tot nu toe 84,5%. Er waren 28,6 miljoen passagiers (min 4,4%). Airberlin en partner Etihad proberen al langer de maatschappij weer winstgevend te maken. Een hogere loadfactor helpt daar bij.

Azoren
Vanaf mei 2016 breidt airberlin de route naar de Azoren uit. Drie vluchten per week gaan er van Dusseldorf naar de belangrijkste stad Ponta Delgade. Dat is Ć©Ć©n vlucht meer dan vorig jaar. Ook wordt er wekelijks gevlogen naar het tweede eiland wat betreft bevolkingsaantallen, Terceira.

Airberlin zegt over de Azoren: “The archipelago in the Atlantic is very popular with travelers, thanks to its originality and unique natural landscape. Outdoor enthusiasts and sport lovers rave about the gorge hiking, mountain biking and kayaking. The island of Terceira is one of the Azoresā€™ lesser-known destinations, offering sustainable, nature-focussed tourism. The island makes an excellent base for discovering the other islands in the Azores by boat or for enjoying activities such as whale watching. Its main attractions include the oldest town in the Azores, namely Angra do HeroĆ­smo, which dates back to the 16th century and is a UNESCO World Heritage Site.”

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button