fbpx
AirlinesOnderwerpen

Finnair zet A350 in op binnenlandse vluchten

Finnair zet de A350 in december drie dagen in op twee binnenlandse routes. Dit meldt Airlineroute.net.

De Finse carrier zet de grote Airbus in op vluchten tussen Helsinki en Rovaniemi en Helsinki en Kittila. Beide luchthavens worden normaal gesproken bediend met een toestel uit de A320-family of een Embraer E190. Waarom Finnair de A350 inzet, is niet duidelijk.

In november deed de Airbus Rovaniemi al aan, maar dat was in het kader van de ‘familiarisation flights‘. Die werden gehouden om de crew te laten wennen aan het toestel voordat zij er long-haul mee zouden gaan vliegen. Op 17 en 18 december vliegt het toestel tussen Helsinki en Rovaniemi, op 19 december tussen Helsinki en Kittila.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button