NieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Roll-out B737 MAX zonder franje

Bij de Boeing-fabriek in het Amerikaanse Renton is de eerste B737 MAX naar buiten gereden. De roll-out vond plaats zonder veel ceremonie.

De 737MAX is Boeing’s antwoord op de A320neo en A321neo van Airbus. Die toestellen worden nog dit jaar geleverd, de eerste MAX moet in 2017 vliegen. Met de introductie van de MAX zet Boeing wel een grote stap richting een efficiënter productieproces. Lange tijd twijfelde de bouwer wat voor antwoord er moest komen op de ‘neo’-serie van Airbus; nieuwe motoren of een nieuw toestel. De MAX is gebaseerd op de 737NG, maar heeft nieuwe motoren, de CFM LEAP 1B, en nieuwe winglets. Deze veranderingen zorgen voor een lager brandstofverbruik.

Van de 737 MAX zijn ruim 2800 toestellen besteld. Southwest wordt de launch-customer van het toestel.

K66476-17

K66476-2

737 MAX 1A001 5602 737-800 P2 Paint Roll Out Renton

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close