fbpx
IncidentenOnderwerpenOpmerkelijk

Video: skydiver filmt crash

Kurt Steinbruch, een ervaren skydiver, zou met vier vrienden uit de Cessna 205 springen. Zij vertrokken vanaf Sussex Airport, maar kort na de take-off verscheen er een waarschuwing op het paneel van het toestel. Deze gaf aan dat er een ernstig motorprobleem was, dit op een hoogte van ongeveer 275 meter. Dit meldt The Sun.

In de video is te zien hoe de Cessna de grond nadert met hoge snelheid. De skydiver heeft dit met een GoPro gefilmd. Het vliegtuig landde op een modderige landbouwgrond. Het landingsgestel brak af door de ruige landing, waardoor het toestel is gekanteld.

De inzittende hebben ongedeerd het vliegtuig kunnen verlaten. Eén van de skydivers meldde: “De piloot is goed omgegaan met de slechte situatie waarin wij ons bevonden. Godzijdank is het vliegtuig niet in de fik gevlogen na de kanteling. Iedereen heeft het overleefd met slechts kleine verwondingen.”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button