fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Crystal Cruises koopt Boeing Business Jet 777-200LR

Crystal Cruises heeft een Boeing Business Jet 777-200LR gekocht. Hiermee breidt het bedrijf de afdeling Crystal Luxury Air uit.

Crystal Cruises liet in juli weten naast zeecruises ook luchtcruises aan te gaan bieden, onder andere in een Boeing 787-8 Dreamliner. Dit model heeft normaal gesproken plaats voor 300 passagiers, maar wordt omgebouwd tot een accommodatie voor slechts 52 reizigers. Precieze bestemmingen van de Dreamliner zijn nog niet bekend, maar wel dat er overnachtingen bij de meest luxe hotels en diners bij de beste Michelin restaurants bij zitten inbegrepen.

‘Onze reizigers en reisagenten hebben grote interesse getoond in luxe all-inclusive luchtcruises met een grote diversiteit aan routes. Gebaseerd op deze enthousiaste feedback willen we hun wensen waarmaken,’ zegt Edie Rodriguez, CEO van Crystal Cruises.

Ook de 777-200LR zal opnieuw worden ingericht om 88 gasten te kunnen verwelkomen, inclusief lie-flatstoelen een lounge en een bar. Vanaf 2017 worden er 14-daagse en 28-daagse cruises om de wereld aangeboden met de 777-200LR.

‘De overname van ons tweede luxe vliegtuig is een grote stap in de richting van onze doelstelling: het grootste merk worden op het gebied van luxe toerisme,’ zegt Tan Sri Lim Kok Thay, voorzitter van Crystal Cruises.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button