NieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Geen Qatar maar Lufthansa als launch customer A320neo

Qatar wil de A320neo nog niet in ontvangst nemen. Lufthansa wordt nu de eerste gebruiker van het toestel.

Lufthansa zegt donderdag: “We expect to get our first A320neo in December and that would technically make us the launch operator.” De levering is eerder dan verwacht. Tot woensdag was Qatar de launch customer.

Op een persconferentie woensdag kondigde de Qatar topman, Al Baker, aan dat de motoren van Pratt & Whitney niet aan Qatars eisen voldoen. Al Baker verwacht nog wel in 2015 de eerste A320neo in ontvangst te nemen. De vertraging is geheel de schuld van de motorenbouwer, aldus de CEO.

Zowel Airbus als P&W zeggen het doel te gaan halen nog dit jaar het eerste toestel van het enorme verkoopsucces af te leveren. De A320neo moet 15% brandstof besparen, voornamelijk dankzij de motoren. In mei waren er problemen met de motoren. Toen werden de testvluchten uitgesteld.

Vorig jaar wilde Qatar de eerste drie A380’s niet in ontvangst nemen omdat de toestellen niet aan de eisen zouden voldoen. De levering volgde pas maanden later.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close