fbpx
Professional

Transavia zet aanval in

Komende zomer gaat Transavia France tien nieuwe routes openen en op 12 bestaande routes extra vluchten toevoegen. Bijna alle capaciteit wordt ingezet op routes die easyJet en Vueling ook vliegen. Dit meldt La Tribune vrijdag. Trans France zet vol de aanval in op de concurrentie.

Uitbreiding
Deze zomer ontvangt de maatschappij vijf nieuwe B737-800’s waarmee het aantal vliegtuigen op 26 komt. Vooral vanaf Parijs Orly zal de capaciteit uitgebreid worden. De verbindingen die extra vluchten krijgen zijn volgens La Tribune onder andere Porto, Sevilla, Marrakech, Barcelona, Madrid, Venetië, Lissabon en Dublin.

Nieuwe routes
De nieuwe routes gaan vanaf Parijs Orly naar London-Luton, Dubrovnik, Split, Vernoa, Edinburgh en Wenen. Vanaf Lyon wordt nieuw gevlogen naar Faro, Lissabon en Verona. Vanaf Nantes wordt naar Faro gevlogen. Op bijna alle nieuwe routes vliegen easyJet en Vueling ook. Vueling heeft een grote basis in Frankrijk, terwijl Ryanair er juist niet zoveel vliegt.

Nieuwe topvrouw
Gisteren werd bekend dat Transavia France een nieuwe directeur krijgt. Nathalie Stuber (47) komt per 1 februari aan de top te staan. Hiervoor was ze chief-of-staff van de topman van Air France-KLM en hield ze zich onder andere bezig met het short- en medium-haul netwerk van de hele luchtvaartgroep, inclusief Transavia.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button