fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegvelden

Voorlopig geen besluit over derde baan Heathrow

Het besluit over een derde baan voor Londen Heathrow is uitgesteld. Premier David Cameron wil eerst duidelijkheid hebben over de milieu-impact van een extra landingsbaan. Dit melden diverse Britse media.

De voorgenomen uitbreiding kent veel tegenstanders; onder andere milieugroepen en omwonenden zijn fel tegen de komst van de baan. Ook een aantal parlementsleden, waaronder Cameron zelf, ziet een extra baan niet zitten. Ook het besluit om de beslissing uit te stellen, kan niet overal op sympathie rekenen. Met name grote bedrijven en de Kamer van Koophandel uitten scherpe kritiek.

Volgens Patrick McLoughlin, de Britse minister van transport, moet er nog beter gekeken worden naar de milieu-impact, inclusief luchtkwaliteit, geluidshinder en CO2-uitstoot. Een besluit wordt nu pas in de zomer verwacht.

De commissie-Davies oordeelde in juli dat Heathrow een derde landingsbaan ‘moet’ krijgen. Tegenstanders voeren harde acties tegen die uitbreiding en bezetten onder andere een deel van een landingsbaan en een toegangsweg op de luchthaven.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button